Як змусити мікрохвильовку гріти їжу, а не посуд: корисні поради

Різне

Напевно, кожен стикався з ситуацією, коли замість того, щоб розігріти їжу, мікрохвильова піч чомусь нагріває лише тарілку. В чому ж тут річ та як виправити проблему? Розповідаємо, чому мікрохвильовка не розігріває страву, а нагріває лише посуд.

Чому мікрохвильовка не нагріває їжу

Коли в мікрохвильовці нагрівається лише ємність, це необов’язково можуть бути проблеми з приладом. Фахівці рекомендують у такому разі вибирати правильний посуд. Щоб перевірити, чи підходить ємність для розігрівання їжі в мікрохвильовій печі, треба зробити одну просту річ.

Налийте до обраної тарілки трохи води та поставте її до мікрохвильової печі на одну хвилину. Якщо вода нагріється, а посуд залишиться холодним, отже, він підходить для розігрівання. Коли нагрівається лише посуд, а вода – ні, тоді від його використання краще відмовитися.

Є ще порада для тих, хто має стару мікрохвильовку: як правильно нею користуватися, щоб вона добре розігрівала страви. Щоб їжа рівномірно прогрівалася, ємність треба ставити трохи ближче до краю обертової тарілки всередині печі, а не в центр, оскільки прилад після 5-10 років служби працює не так добре, як новий.

Читайте також:

Щоб не зіпсувати смак легендарного салату: кулінари розповіли, які огірки краще додавати в “Олів'є”

Як пластикова пляшка допоможе позбутися найпопулярнішої проблеми на кухні: про це ніхто не знає

Пральна машина працюватиме вічно: просто раз на місяць запускайте цей режим

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *