VININFORM
← Назад до новин
Всі новини
Домашнє сало в розсолі: простий рецепт, який завжди вдається
Зображення
Якщо ви любите традиційні українські страви, цей рецепт точно стане вашим фаворитом. Домашнє сало в розсолі виходить ніжним, ароматним і буквально тане в роті. Готується воно дуже просто, без коптіння чи запікання. Як саме приготувати традиційний український продукт, розповідає РБК-Україна з посиланням на допис у Консервація та Кулінарія в Telegram. Інгредієнти: Як приготувати: Грудинку наріжте невеликими шматочками та добре натріть чорним перцем. У каструлі закип’ятіть 1 літр води, додайте 150 г солі, запашний перець і лавровий лист. Викладіть шматочки сала у банку або контейнер, додайте подрібнений часник і залийте все гарячим розсолом. Коли рідина охолоне, накрийте ємність кришкою та поставте в холодильник на 4 дні. Після цього розсіл злийте, а сало приберіть у морозилку, так воно краще зберігається й залишається свіжим. Через кілька днів можна насолоджуватися результатом — м’яке, соковите сало з ніжним ароматом спецій стане чудовою закускою до борщу або просто з чорним хлібом. Якщо хочете надати салу гостроти, додайте у розсіл трохи червоного перцю або кілька скибочок часнику більше. А для ніжнішого смаку — додайте ложку цукру в розсіл перед кип’ятінням. Такий спосіб приготування підходить і для зберігання на зиму. Сало не пересолюється, не псується та довго зберігає свій аромат. Вас може зацікавити:
Останні новини