Маринована скумбрія - улюблена страва багатьох, і приготувати її вдома простіше, ніж здається. Найефективніший спосіб зберегти ніжність та насичений смак риби - маринування зі спеціями та оцтом. Цей метод дозволяє скумбрії залишатися соковитою.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку українського шеф-кухаря Олександра Огородніка.
Рецепт домашньої маринованої скумбрії
Необхідні такі інгредієнти:
- очищена скумбрія - 500 г
- цукор - 15 г
- сіль - 15 г
- олія - 50 г
- оцет - 50 г
- чорний перець - 2 г
- лавровий лист - 2 шт.
Спосіб приготування
Спочатку риби потрібно очистити та нарізати кільцями. Також потрібно нарізати цибулю великими кільцями.
В миску викладіть на низ шар цибулі, далі рибу і так до кінця, поки всі інгредієнти не закінчаться.
Приготування маринованої скумбрії (фото: кадр з відео)
Для маринаду в банці з'єднайте сіль, перець, цукор, олію, оцет та лавровий лиск. Все ретельно перемішайте і залийте рибу. Поставте в холодильник на 24 маринуватись.
Занадто багато солі може сильно "приготувати" рибу, зробивши її сухою і жорсткою. Тому важливо не переборщити.
Переглянути цей допис в Instagram
Допис, поширений Олександр Огороднік (@o_gorodnik)
Вас може зацікавити:
- Шеф-кухар розкрив швидкий спосіб відварювання овочі на "Олів'є"
- 5 гарячих страв, які можна швидко приготувати поки є світло
- Швидкий спосіб відварити капусту на голубці