Щоб блендер служив довше та працював ефективно, важливо знати, як правильно його чистити. Цей ефективний домашній засіб допоможе зробити це за кілька хвилин.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Southern living.
Чим очищати блендер
Найкраще зробити суміш з оцту, харчової соди та води. Харчова сода допомагає відшкрібати та видаляти стійкі забруднення, а оцет розщеплювати бруд та запітнілі ділянки.
Поєднання цих двох інгредієнтів допомагає видалити стійкі запахи, а їхня піна робить очищення ще ефективніше.
Такий засіб має такі переваги:
- ефективно працює -:як і будь-який кухонний прилад, періодичне ретельне очищення блендера важливе для забезпечення його ефективної роботи та справності всіх деталей
- видаляє цвіль - якщо будь-яка частина блендера не повністю висохла перед тим, як поставити його назад у шафу, то там можуть почати оселятися бактерії та цвіль. Без регулярного очищення та сушіння ця цвіль може з часом поширитися по всьому пристрою
Як часто слід чистити
Частота використання блендера визначатиме, як часто слід проводити генеральне очищення. Кожні кілька тижнів має бути достатньо.
Однак, якщо ви використовуєте блендер щодня, то можна робити ретельне очищення після кожних 3-4 використань або раз на тиждень, якщо він використовується щодня.
Чому з'являється неприємний запах
Причина в тому, що їжа може накопичуватися або проникати в щілини, ущільнювачі або леза. Нерідко запахи залишаються в блендері навіть після звичайного миття.
Щоб позбутися стійких запахів, наріжте лимон, додайте приблизно півсклянки теплої води та подрібнюйте протягом 20-30 секунд, потім вилийте та промийте.
Інший спосіб - це використати харчову соду, змішану з теплою водою.
Покрокове очищення блендера
Найкращі поради щодо правильного очищення блендера:
- перш ніж розпочати, відключіть блендер від мережі та зніміть усі насадки
- занурте кришку та леза у теплу воду з миючим засобом для посуду приблизно на 10 хвилин, перш ніж глибоко очистити контейнер
- поки ці частини замочуються, використовуйте м’який рушник або паперовий рушник, щоб протерти основу блендера, зосереджуючись на будь-яких видимих залишках
- обережно вийміть та промийте частини блендера, які замочувалися
- наповніть глечик блендера наполовину гарячою водою, змішаною з 3/4 склянки білого оцту та 1/4 склянки харчової соди
- закрийте кришку, збивайте протягом 20-30 секунд, потім вилийте суміш у раковину
- ретельно промийте кожну ділянку гарячою водою кілька разів
Вас може зацікавити:
- Шеф-кухар назвав базові речі, які мають бути на кухні
- 5 звичок під час запікання, які призводять до пошкодження духовки
- Простий спосіб, щоб їжа не прилипала до алюмінієвої фольги під час випікання