Їжте моркву одночасно з їжею або перекусом, що містить жири, щоб отримати максимальну користь для здоров'я очей.
Морква отримує свій характерний яскраво-помаранчевий колір від бета-каротину - антиоксидантного пігменту, який організм перетворює на вітамін А під час перетравлення. Вітамін А - це жиророзчинний вітамін. Це означає, що ви найкраще засвоюєте його, якщо вживаєте його разом із жирами.
Національні інститути охорони здоров'я, інформує, що одна склянка сирої моркви забезпечує 102% добової норми вітаміну А.
Вітамін А сприяє здоров'ю очей, тому що живить інші частини ваших очей, такі як кон'юнктивальні оболонки та рогівку, підтримуючи їх зволоження. Ідеальні поєднання
В журналі Nutrition Reviews йдеться, що бета-каротин є жиророзчинним, тобто організм засвоїть його більше, якщо ви будете їсти його разом з жирами. Продукти, що містять ненасичені жирні кислоти, допоможуть краще засвоювати бета-каротин, ніж продукти, що містять насичені жирні кислоти.
Приклади продуктів з ненасиченими жирними кислотами, які можна вживати разом із морквою, включають:
Бета-каротин біодоступніший у вареній моркві, ніж у сирій. Біодоступність стосується легкості, з якою організм засвоює певну поживну речовину. Тому вживання вареної моркви може допомогти вам засвоїти більше вітаміну А.
Приготування їжі допомагає більше засвоювати бета-каротин тому, що воно руйнує клітинні стінки моркви, що полегшує вивільнення та його подальше засвоєння організмом. Інші переваги моркви
Цей помаранчевий овоч має кілька інших переваг для здоров'я, а саме:
Інші продукти з високим вмістом вітаміну А включають: