Як часто потрібно змінювати рушники в ванній: важливо запам’ятати для здоров’я

Корисні статті

Якщо орієнтуватися на гігієнічні норми, то на кожну людину потрібно п'ять окремих рушників: для обличчя, для ніг, для рук, для інтимної гігієни і для тіла.

Скільки разів на тиждень потрібно прати рушники

Незалежно від індивідуальних уподобань, важливо запам'ятати один важливий нюанс: за предметами особистої гігієни доглядають так само, як і за власним тілом. Адже від них залежить здоров'я організму. І прання рушників грає одну з найважливіших ролей в цьому.

Те, скільки разів на тиждень потрібно прати рушники, залежить від кількох факторів:

  • скільки людей живе в домі;
  • чи добре провітрюється ванна кімната і там немає вологи;
  • призначення кожного окремого рушника;
  • чи є в сім'ї діти.

Кожна людина може сама визначити, що рушник пора прати. Якщо річ має неохайний вигляд, втратила свіжість, вже не така пишна та м'яка — настав час відправляти її в пральну машину.

Однак, навіть якщо вам здається, що рушником можна ще користуватися протягом кількох днів, подумайте, скільки він висів у ванній кімнаті. Бактерії, які накопичуються на поверхні та всередині волокон, невидимі очам. Особливо, якщо в приміщені волого і вони не висихають до кінця.

Як часто міняти рушник для тіла, обличчя, волосся

Спочатку варто зрозуміти, скільки років можна користуватися рушником? Фахівці радять змінювати рушник раз на три роки. Справа в тому, що від частого прання тканини пошкоджується, починає гірше сохнути, тому всередині швидше розмножуються мікроорганізми.

Існують стандартні норми зміни рушників, які можна пристосувати до своїх потреб:

  • рушник для обличчя змінюють кожного другого дня — саме через недотримання основних правил гігієни на шкірі з'являються висипання, акне (якщо у вас проблемна шкіра, краще прати рушник відразу після використання або користуватися одноразовими серветками);
  • рушник для інтимної гігієни змінюється щоразу після використання — така річ може бути лише індивідуальною;
  • рушники для ніг можна міняти кожні 2-3 дні — водночас всі члени сім'ї можуть користуватися ними одночасно;
  • рушник для волосся міняють хоча б раз на тиждень — варто пам'ятати, що волосся потрібно лише промокувати від вологи, інакше з'являться посічені кінчики;
  • рушник для тіла міняють також раз на 2-3 дні — зверніть увагу, що вони більш щільні, тому потребують ретельного висушування.

Про рушники для кухні та посуду фахівці говорять так, що їх потрябно змінювати щодня або хоча б раз на 2 дні. Важливо, щоб усе, що стикається з їжею чи посудом для приготування, було максимально чистим.

Хоча для декого такі правила можуть здатися надто суворими, однак вони є запорукою здоров'я всієї сім'ї.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *