У США вважають перемогою те, що Україна вистояла у війні з РФ — Гетьманчук

Ексклюзив ТСН

У США можуть продати як “перемогу” те, що Україна не впала у війні з РФ. 

Про це директорка Центру “Нова Європа” Альона Гетьманчук розповіла в інтерв'ю ТСН.ua.

“Для адміністрації Байдена, для тих людей, які розробляють стратегію щодо нашого регіону (не тільки України, але й Росії), для них те, що Україна вистояла як держава, не зважаючи на ті нові окуповані території, які, на жаль, у нас з'явилися, це вже перемога. Тобто вони це можуть позиціонувати, вони це можуть продати, як часткову перемогу”, – сказала вона.

Публічно у США завжди стверджували, що перемогу має визначати Україна, і вони пристануть на те бачення, яке є в Україні.

“Але, на жаль, ми сьогодні бачимо, що вони не вважають це бачення реалістичним. Принаймні до президентських виборів Сполучених Штатів”, – сказала Гетьманчук.

Вона додала, що президент США Байден в політиці вже понад п'ятдесят років. Це людина з “політичною закалою”, тому розуміння перемоги у нього інше.

Крім того, за словами Гетьманчук, частину проблем, які сьогодні Україна має з Конгресом саме через те, що Байден не пояснював американському народові, що стоїть на кону цієї підтримки України.

“Є дуже глибокі переконання в самого президента Байдена, які я не впевнена чи може зруйнувати Саліван (радник президента США з національної безпеки – ред.) чи хтось інший з адміністрації. Ми бачимо слово “перемога” лише в контексті Росії, що Путін не повинен перемогти. Але він не каже, що Україна повинна перемогти. Він в контексті України каже про успіх. І тоді виникає питання: “Успіх для чого? Для того, щоб сісти за стіл переговорів? Чи щоб повернувся сталий мир і більше така агресія не повторилася?”  – каже Альона Гетьманчук.

Вона додала, що адміністрація Байдена “загнала себе у багато пасток за ці півтора роки”, і зараз вони “намагаються метушливо з деяких з них вийти, але зробити це дуже, дуже складно”.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: “США бояться України в НАТО | Альона Гетьманчук”

зазначимо, що позиція України щодо переговорів із Росією вже давно відома й озвучена сотні разів на різних поважних майданчиках. А от що вкладає в це Захід – досі незрозуміло. Як і те, що саме Захід розуміє під підтримкою України “так довго, як це буде потрібно”. Тому в цьому тексті ТСН.ua покаже читачам цю різницю підходів Києва й наших союзників, яка на другому році повномасштабної війни, на жаль, все ще існує.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *