Як зробити волосся блискучим і гладеньким за допомогою копійчаного засобу

Корисні статті

Ацетилсаліцилова кислота відома передусім як лікарський препарат. Її використовують як протизапальний, знеболювальний і жарознижувальний засіб. Однак не лише цим корисний аспірин. Існує багато нетрадиційних методів його застосування. Використовують аспірин і в косметології.

Розповідаємо, чим корисний аспірин для волосся та як використовувати для правильного його зростання.

В певних випадках аспірин корисний для волосся, тому що:

  • запобігає передчасному його випадінню,
  • відновлює пошкоджені ділянки волосинок,
  • повертає йому природний блиск,
  • прибирає жирний вигляд,
  • надає йому обсяг,
  • в деяких випадках ефективний у боротьбі з лупою.

Як зробити правильну маску з аспірином для волосся

Якщо ви часто використовуєте фен, праску або випрямляч волосся і маєте через це пошкоджену його структуру, ця маска ідеально вам підійде. Найкраще використовувати за основу звичайний кефір.

Для приготування маски одну таблетку аспірину подрібнити та змішати з одним стаканом кефіру. Розподілити маску плавними рухами по всій довжині волосся, накрити голову целофановим пакетом, загорнути в рушник і залишити на 20-30 хвилин. Робити процедуру двічі на тиждень протягом декількох місяців.

Чи можна додавати аспірин у шампунь

В інтернеті можна знайти поради щодо додавання аспірину в шампунь. Але як стверджують експерти, шампунь з аспірином змішувати насправді небезпечно, оскільки у складі шампунів зазвичай є безліч добавок – барвників, парабенів, сульфатів тощо. Важко передбачити результат хімічної реакції. Тому ацетилсаліцилова кислота в шампунь додається оише в одному разі – якщо він зроблений самостійно виключно з натуральних інгредієнтів.

Аспірин для зростання волосся: як використовувати

Деякі трихологи рекомендують використовувати аспірин для профілактики облисіння.

На ранніх етапах облисіння аспірин буде достатньо ефективним і недорогим розв'язанням проблеми.

Для цього потрібно подрібнити 2-3 таблетки аспірину до порошку та масажними рухами протягом 3-5 хвилин втирати його у шкіру голови. Заздалегідь треба приготувати відвар ромашки, дочекатися, коли він охолоне до кімнатної температури. Після втирання аспірину ретельно промити волосся теплою проточною водою та обполоснути готовим відваром ромашки. Курс становить 10-12 процедур на місяць. Не варто збільшувати кількість таблеток і тривалість процедури, оскільки можна отримати хімічний опік шкіри.

Чи ефективний аспірин проти лупи

Лупа може виникнути з багатьох причин, зокрема й через зараження грибковими інфекціями. Аспірин у такому разі сам собою не позбавляє від грибка. Для цього існують спеціальні препарати й лікувальні шампуні. Аспірин проти лупи можна застосовувати як маску з профілактичною метою.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *