“Зерно здобувається ціною життя “: Мінагрополітики запрошує польських фермерів до України

Події

Міністерство аграрної політики та продовольства України рішуче засуджує дії польських фермерів, які спеціально висипали зерно із фур, та запрошує їх відвідати і пересвідчитися, в яких умовах зараз працюють українські аграрії.

Відповідну заяву відомство опублікувало на офіційній сторінці у фейсбуці.

“Ми розуміємо, коли польські фермери відстоюють свої інтереси в цивілізований спосіб. Але цей випадок знищення української пшениці не має нічого спільного з мирними протестами ані з юридичної, ані з моральної точки зору. Вже два роки повномасштабного вторгнення українські аграрії працюють під постійними ворожими обстрілами, зазнають величезних збитків. Вони здобувають це зерно надзвичайно важко і часом ціною свого життя”, – зазначили у Мінагрополітики.

Там наголосили, що вони уважно стежитимуть за ходом розслідування “зернового” інциденту. Також у відомстві очікують “на швидке встановлення та покарання винних”.

“Міністерство аграрної політики та продовольства запрошує польських фермерів до України пересвідчитися, в яких умовах зараз працюють українські аграрії. 4 мільйони малих фермерів в Україні готові поділитися своїм досвідом з польськими колегами”, – сказано у повідомленні.

Водночас в  Мінагрополітики подякувати “полякам, які допомагали і продовжують допомагати українському народу в цей важкий для нас час”.

Нагадаємо, у польській поліції розповіли про хід розслідування інциденту із розсипаним зерном протестувальниками.

Провідні новини на сьогодні

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *