Чи справді розчинна кава менш корисна: дієтолог приголомшив результатами досліджень – вони вражають

Корисні статті

Багато людей вважають розчинну каву неповноцінним замінником меленої кави або кави у зернах. Така асоціація насамперед криється в “незвичайній” формі продукту. Однак методи отримання розчинної кави (агломерація чи ліофізація) не чинять жодного негативного впливу на організм людини.

А деякі останні дослідження показали, що певною мірою розчинна кава може бути навіть кращим продуктом, ніж заварна. Про висновки вчених розповів у своєму професійному блозі клінічний дієтолог Матеуш Дурбас. Як зазначив фахівець, результати досліджень показали, що розчинна кава характеризується більшим вмістом поліфенольних сполук (антиоксидантів), тому має найвищу антиоксидантну властивість серед інших видів кави.

На цьому дієтолог не зупинився. Матеуш пояснив, що нове дослідження в цій області чітко показує, що саме розчинна кава (порівнюючи із заварною) містить мінімальну кількість кахвеолу та кафестолу. Це так звані дитерпени, які сприяють підвищенню загального холестерину, особливо “поганого” холестерину.

Дієтолог впевнений, що ці дослідження дозволяють зробити висновок, що вживання розчинної кави корисніше для організму, ніж завареної. Також варто додати, що в разі вживання цього напою шкідливими є саме інгредієнти, які ми додаємо, а не кава (надмірна кількість цукру, ароматизовані сиропи, порошкоподібне молоко тощо).

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *