В Німеччині судять офіцера бундесверу за шпигунство на користь РФ

Політика

В Дюссельдорфі (Німеччина) Вищий земельний суд 29 квітня розпочав розгляд справи щодо колишнього офіцера бундесверу (Збройні сили Німеччини) Томаса Х. за звинуваченням у шпигунстві на користь Росії.

Про це пише DW.

Федеральна прокуратура Німеччини звинуватила 54-річного військового у “злитті” службової інформації для подальшого передавання до однієї зі спецслужб Росії.

Йдеться про секретну інформацію, яку Томас Х. отримав під час роботи у Федеральному відомстві з озброєнь, інформаційних технологій та використання Бундесверу, розташованому у німецькому місті Кобленц.

За даними прокуратури, від травня 2023 року Томас Х. з власної ініціативи звертався до генерального консульства РФ у Бонні та російського посольства в Берліні та пропонував їм співпрацю, а потім видав службову інформацію для її подальшого передавання одній з російських спецслужб. У слідства немає відомостей, що він отримав за це гроші.

Подробиці про те, яку саме інформацію він міг передати, не розголошуються.

Відомо, що підозрюваний є офіцером бундесверу. Він відомий своєю прихильністю до правопопулістської партії “Альтернатива для Німеччини”, а також її політики щодо Росії.

Судові слухання у справі триватимуть до 24 червня.

Як зазначає DW, відомство, в якому працював обвинувачений, щороку укладає оборонні контракти на мільярди євро, купуючи необхідне обладнання для Збройних сил Німеччини.

Розслідування щодо Томаса Х. проводилося в тісній взаємодії зі Службою військової контррозвідки (MAD) та Федеральним відомством з охорони конституції, яке у ФРН виконує функції органів державної безпеки. Після арешту офіцера міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер оголосила про посилення перевірок у держустановах.

Нагадаємо, в Німеччині спіймали двох російських шпигунів, які хотіли зірвати допомогу Україні від ФРН.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *