Новий фейк про Зеленського: російські спецслужби активно поширюють чергову брехню

за кордоном

Російські спецслужби активно поширюють дезінформацію про те, що США нібито шукають заміну президенту України Володимиру Зеленському. Це – брехня, заявили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Про це йдеться у повідомленні Центру.

“Брехня: Вашингтон активно шукає заміну Зеленському, адже він починає програвати боротьбу за «уми і серця» українців, а його легітимність після 20 травня сходить нанівець, Про це заявили у службі зовнішньої розвідки РФ”, – зазначили в Центрі.

Правда у тому, що цей наратив служба зовнішньої розвідки РФ транслює напряму, а також через російську агентуру в Україні та на Заході. Росіяни розганяють фейк про про нібито “зовнішнє управління в Україні”.

“Цей меседж також є частиною російської операції з просування тези, про нібито нелегітимність українських органів державної влади”, – додали в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

У Центрі наголосили, що жодна держава не визначає політичний курс незалежної України.

“В Україні джерелом влади є народ, який на вільних та демократичних виборах обирає президента та Верховну Раду. У зв’язку з воєнним станом в Україні вибори відкладені, з огляду на неможливість їх проведення під час бойових дій, ракетних обстрілів і великої кількості переселенців та біженців, які не можуть проголосувати”, – зазначили в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Тим часом у Кремлі заговорили про ядерні навчання. Росія анонсувала їх. І це схоже на політичну демонстрацію. Також може бути своєрідною помстою за те, що весь світ вирішив проігнорувати так звану інавгурацію Путіна.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *