Посадіть помідори в ці дні: зберете потрійний урожай м’ясистих цукрових плодів

Різне

Напевно, немає такого городу, де б не росли помідори. Українські господарі полюбляють вирощувати ці овочі, щоб потім ласувати цукровими м’ясистими плодами та робити заготовки на зиму. У досвідчених городників є купа секретів, як отримати максимально великий урожай томатів. І один із них полягає в тому, що треба висаджувати розсаду у правильні дні, тоді з одного куща можна буде зібрати ціле відро великих плодів.

Коли садити помідори у відкритий ґрунт: сприятливі дні у травні 2024 року

Багато городників посадили помідори в теплицях ще у квітні. А з висаджуванням у відкритий ґрунт ще доводиться зачекати, бо земля не надто прогрілася. І якщо переносити розсаду томатів у відкритий ґрунт, то обов’язково треба накривати рослини плівкою чи агроволокном. Покриття краще знімати вже в червні, коли можна бути впевненими, що не вдарять заморозки.

За місячним посівним календарем 2024 року найкращими днями для висаджування помідорів у відкритий ґрунт або теплицю будуть 10, 11, 12, 13, 16, 18, 19 та 21 числа.

Втім, переважна більшість досвідчених господарів вважають, що найкращим періодом для висаджування помідорів у відкритий ґрунт є кінець травня. Це 20-25 числа. За народними прикметами, помідори, висаджені в ці дні, дають найбільший урожай, а плоди виростають великими, м’ясистими й цукровими.

Як садити помідори у відкритий ґрунт: покрокова інструкція

Щоб отримати максимально великий урожай томатів, треба перед садінням загартувати розсаду, інакше вона може не витримати заморозків і загине або довго хворітиме в період адаптації до нових умов. Для цього треба за 10 днів перед садінням кожного дня виносити розсаду на свіже повітря і залишати там на 4-5 годин, поступово збільшуючи час. Якщо не буде заморозків, то перед висадженням можна залишити рослини на ніч.

Висаджувати помідори треба таким чином:

  1. За годину до висаджування розсаду необхідно рясно полити.
  2. Підготувати грядку, викопати лунки розміром з горщики, в яких росли помідори.
  3. До кожної лунки треба покласти на дно трохи деревного попелу, яєчної шкарлупи, лушпиння цибулі та чайну ложку суперфосфату.
  4. Потім треба полити лунки розчином із дріжджів – 10 грамів на відро води, щоб розсада краще росла.
  5. Перекласти розсаду в лунки так, щоб коріння трохи звисало.
  6. Наостанок присипати рослини ґрунтом, ущільнити його пальцями і полити водою. Зверху землю можна посипати невеликою кількістю компосту.

Читайте також:

Чим і коли підживити смородину навесні, найкращі добрива для кущів у травні

Як часто треба поливати город, щоб зібрати багатий урожай

Цибуля не випускатиме “стрілок”, виросте великою й солодкою: що треба зробити

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *