Ви будете здивовані: медики розповіли, чому алкоголь не варто закушувати солоними огірками

Корисні статті

Річ в тому, що мариновані огірки, як і інші подібні до них продукти, містять велику кількість оцту, що подразнює оболонку шлунково-кишкового тракту.

Експерти стверджують, що будь-які маринади під час поєднання з алкогольними напоями можуть стати причиною запалення. Додатково алкоголь швидше всмоктується у шлунок, а тому сп'яніння настає за коротший термін. Варто зазначити, що подібний ефект (до маринованих огірків) дають також і всі гострі страви.

Гастроентерологи попереджають, що звичка закушувати горілку чи інші міцні алкогольні напої солоними огірками, різного роду маринадами, гострими продуктами може стати причиною таких неприємних та досить серйозних проблем зі здоров'ям як виразка шлунку, ерозія або гастрит.

Лікарі також назвали ті продукти, які ідеально підходять для закушування під час застілля. Якщо ви вживаєте горілку чи інші алкогольні напої, додайте до меню квашену капусту і зелень, зокрема петрушку, кінзу, салати, зелену цибулю тощо.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *