Як схуднути, якщо вам за 40: дієтологиня розкрила важливі секрети, як скинути вагу

Багато жінок у 40 років і старше знають, що в цьому віці у них починаються найнеприємніші зміни з фігурою, яка гладшає та збільшується в обсягах. Дієтологиня, експертка з жіночого здоров'я та авторка багатьох книжок про харчування Нікі Вільямс зазначає, що причиною повноти є гормональні зміни, які відбуваються в жіночому організмі на цьому етапі життя. З наближенням менопаузи у жінки знижується рівень статевого гормону естрогену, що змушує організм дбайливіше накопичувати жир, тому що жирова тканина дозволяє йому отримувати додатковий естроген. Такому накопиченню жиру сприяє уповільнення метаболізму, яке, на жаль, також є неминучим з віком.

Як зазначає експертка, “жінки, що переживають період перед менопаузою та менопаузу, схильніші до резистентності до інсуліну та збільшення ваги. Це пов'язано з метаболічними змінами, пов'язаними з коливаннями надниркових залоз, щитоподібної залози та статевих гормонів, а також з підвищеною тяжкістю переносності вуглеводів.

Через уповільнення метаболізму, збільшення співвідношення жиру і м'язів, меншу активність або більший стрес ми просто не можемо впоратися з вуглеводами, як раніше. З віком наші гормони щитоподібної залози можуть стати менш ефективними, і це може уповільнити наш метаболізм, через що дуже важко схуднути. Дієтологиня пояснила, що зайві кілограми найчастіше відкладаються навколо талії та на стегнах.

Попри зміни, що відбуваються, схуднути жінкам старше 40 років можливо. Передусім, як зазначає експертка, жінкам потрібно стежити не лише за калоріями, а й за кількістю поживних речовин у тих продуктах, які вони вживають щодня.

  • Насамперед, за словами фахівчині, жінкам під час менопаузи треба їсти овочі, які мають становити щонайменше половину кожної порції. Потрібно зосередитися на хрестоцвітих овочах  броколі, білокачанній і цвітній капусті, листовому буряку тощо. Саме такі овочі особливо корисні для детоксикації надлишку гормонів.
  • Ще одна речовина, яку потрібно вживати, – це жири. Саме жири допоможуть у засвоєнні вітамінів, виробленні гормонів, підтримці цукру в крові. Серед продуктів, які містять здорові жири, дієтологиня рекомендує авокадо, жирну рибу, кокосову та оливкову олії, горіхи, насіння.
  • Треба споживати достатню кількість білка, їсти молочні продукти, яйця, якісне м'ясо, рибу, сочевицю, квасолю, нут, лободу, насіння та горіхи.
  • Потрібно уникати рафінованих вуглеводів, які містяться в оброблених харчових продуктах – тістечках, макаронах, хлібі, цукрі, випічці. Краще їх замінити складними вуглеводами, які є в овочах, коричневому рисі, солодкій картоплі, квасолі, бобових, лободі.
  • Варто відмовитися від перекушування між прийманнями їжі – перерва між сніданком та обідом, обідом і вечерею має становити чотири-шість годин.
  • Експерт порекомендувала довготривалі періоди утримання від їжі між вечерею та сніданком. Якщо ви відмовитеся від їжі на 12-16 годин, то найкраще між вечерею і сніданком – організм зможе спалити більше жиру.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *