Чому в європейських країнах до вживання будь-яких страв з румбарбаром ставляться з максимальною обережністю? Вся річ у високій концентрації щавлевої кислоти, яка є основною причиною утворення каменів у нирках.
Накопичуючись в організмі, ця кислота здатна поступово збільшувати ризик нефролітіазу.
Лікарі рекомендують з обережністю ставитися до вживання румбарбару, особливо людям літнього віку або тим, хто вже страждає на будь-які захворювання нирок чи має діагноз сечокам'яної хвороби.
Не варто займатися самолікуванням, краще перед включенням румбарбару до свого раціону проконсультуйтеся з лікарем.
Попри те, що румбарбар містить велику кількість щавлевої кислоти, ця рослина також має й поживні речовини, зокрема калій, магній і вітамін С, які відіграють не останню роль у підтримці здоров'я.
Найбільше щавлевої кислоти є в листі румбарбару. Тому під час приготування страв рекомендується використовувати лише стебла. Спробуйте прислухатися до свого організму, щоб вчасно відчути неприємні симптоми.
Читайте також: