І ця страва – гречка з кефіром. При цьому вам навіть не доведеться варити крупу. Така страва не лише допомагає схуднути, але й має лікувальний ефект та оздоровлює організм.
Чому гречка з кефіром така корисна
Здавна гречку вважали корисним продуктом. Все завдяки високому вмісту рослинних білків і повільних вуглеводів, які дарують тривале насичення та багато енергії.
Корисні властивості гречки поширюються на весь організм. Вона допомагає стабілізувати артеріальний тиск, очищує судини, знімає набряки, уповільнює процеси старіння, знижує рівень глюкози в крові. Також ця крупа здатна очистити організм від шлаків, пришвидшити обмінні процеси і покращити травлення.
Найчастіше гречку варять, заправляючи вершковим маслом, подають з грибами або м'ясом. Однак коли йдеться саме про схуднення, краще їсти її з кефіром. Цей продукт також нормалізує травлення, виводить токсини і перешкоджає процессам гниття в кишківнику.
Як готувати гречку з кефіром
Щоб отримати максимум користі, потрібно знати, як правильно вживати ці два продукти разом. Гречану крупу потрібно ретельно промити, обдати кип'ятком для нейтралізації мікроорганізмів, злити воду і залити кефіром. На 2 ст. л. гречки потрібно 200 мл молочного продукту. Сіль і цукор не додаємо.
Поставте гречку з кефіром на ніч до холодильника, а вранці страва буде готовою. Вона стане вашим повноцінним сніданком.
Для швидшого результату схуднення дієтологи рекомендують вживати таку ж страву додатково на вечерю. Цю порцію треба готувати зранку.
Приблизно за 14 днів (тут усе залежить від особливостей вашого організму) ви зможете відчути позитивні зміни. Насамперед відбудеться налагодження роботи кишково-шлункового тракту, почне зменшуватися вага, а колір обличчя стане кращим.
За один місяць такого вживання вам вдасться схуднути на 4-5 кг. І це при тому, що інші приймання їжі можуть бути не дієтичними. Звісно, що здоровіше харчування загалом, то відчутнішим буде сам результат.
Кому не можна їсти гречку з кефіром
Варто зазначити, що страва підходить не всім. Лікарі не рекомендують вживати її вагітним, під час годування грудним молоком, а також дітям до 18 років. Утримайтеся від такої дієти, якщо у вас є діабет, гіпертонія або захворювання ШКТ.
Читайте також: