Що може бути кращим, ніж склянка гарячого чаю з лимоном взимку ввечері після роботи? Він не лише зміцнює імунітет і додає енергії, а й добре зігріває, створює відчуття затишку, стимулює обмін речовин та покращує настрій.
Але чи знаєте ви, що, ймовірно, додаєте лимон до чаю неправильно?
Не так давно експерти з харчування вказали, що кислота в м’якоті лимона може негативно впливати на таніни чаю, а саме вони роблять чай корисним. Через це напій може стати гірким або набувати металевого смаку.
Крім того, існує багато продуктів, які можуть знизити користь чаю, а деякі з них навіть завдати шкоди здоров’ю. Наприклад, білкова їжа – не найкращий варіант. Краще уникати бутербродів з м’ясом чи сирами, оскільки білки перешкоджають засвоєнню антиоксидантів.
Також варто уникати продуктів, що містять багато заліза, а також гострої їжі. Чай з молоком – теж не найкращий вибір, оскільки молоко значно знижує корисність антиоксидантів.
Також дуже важливо не заливати лимон окропом, якщо ви хочете насолодитися гарячим чаєм з цитрусом. Високі температури руйнують вітамін С і негативно впливають на ефірні олії, які є в лимоні.
Найкраще спочатку заварити чай, дати йому трохи настоятися, а потім додати скибочку лимона.
Якщо ваша мета – зміцнити імунітет, замість чаю з лимоном краще звернути увагу на імбирний напій. Для його приготування потрібно натерти корінь імбиру, додати трохи меду, за бажанням кардамон і лимон. Такий напій вразить своїм ароматом, смаком та великою кількістю корисних речовин.
Читайте також: