Чи можна їсти йогурт, термін придатності якого вже закінчився, і коли його точно треба викинути

Корисні статті

Термін придатності: що це таке

Термін придатності – це гарантія від виробника, що до вказаного часу продукт залишатиметься свіжим, а після його вживання не виникне проблем зі шлунком. У виданні Gazeta пишуть, що саме протермінований йогурт викликає найбільше суперечок і дискусій. Чи треба викидати продукт одразу після закінчення терміну придатності? Виявляється, все не так однозначно.

Співробітник Варшавського університету наук про життя Анджей Яницький стверджує, якщо з'їсти, наприклад, продукти, які мають тривалий термін придатності (макарони, крупи) після його закінчення, це не спричинить жодних негативних наслідків.

Чи можна їсти йогурт після закінчення терміну придатності

Як часто ми купуємо цілий пакунок, ставимо до холодильника і забуваємо про нього? Чи придатний він до вживання?

Передусім перевірте консистенцію та запах йогурту. Якщо ви не виявили цвілі, неприємного запаху, а його консистенція не надто густа, але й не надто рідка, фахівці впевнені, що його можна їсти.

Як пояснює доктор Бенджамін Чепмен, професор Державного університету Північної Кароліни, технічно йогурт, термін придатності якого минув, не шкідливий. Вживати такий продукт після закінчення цього терміну можна зі 100% впевненістю. Але лише в перші 1-2 дні. Після цього йогурт стане кислішим і почне бродити.

Проте варто підкреслити, що не всі йогурти однакові. Наприклад, якщо до продукту додано фрукти, на них можуть вирости дріжджі і пліснява. А це вже зовсім інша історія.

Що буде, якщо з'їсти протермінований йогурт

Фахівці стверджують, якщо ви відкрили протермінований йогурт, з'їли його і зрозуміли, що його смак був надто кислим чи несмачним, то найсерйозніше, що може виникнути – це розлад шлунка.

Дійсно, зіпсований йогурт матиме настільки неприємний смак та аромат, що вам самим не захочеться його їсти. Але якщо ви все ж зробите це, то можете отримати харчове отруєння з такими симптомами, як-от діарея, блювання, шлункові спазми.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *