В жодному разі не додавайте ці частини курки до бульйону: можуть заразити паразитами й токсинами

Корисні статті

Щоб бульйон вийшов по-справжньому смачним та ароматним, він має бути достатньо жирним. Його довго варять, а також обов'язково додають зелень (наприклад, петрушку).

Щоб посилити смак першої страви, зовсім не обов'язково додавати бульйонні кубики, адже вони містять консерванти. Краще взяти ще один вид м'яса. Наприклад, яловичину.

Однак це ще не все. Обираючи куряче м'ясо, яке ви додаватимете до бульйону, експерти не рекомендують зупинятися на хвості, голові та легенях. Саме в них, як стверджують кулінари, накопичуються шкідливі для організму речовини й паразити. Навіть довготривале варіння не вирішує проблеми, адже паразити стійкі до нагрівання, а тому залишаються у бульйоні.

Яку частину курки брати для курячого бульйону, запитаєте ви. Найкраще підходять стегенця, крильця та грудка.

Варто зазначити, що курячий бульйон – це одна з тих страв, яка потребує довгого варіння. Лише після цього він стає насиченим, смачним і корисним. Дехто вважає, що встановивши вищу температуру, скоротить час приготування, але смак такого бульйону буде не найкращим.

Тому варіть його на низькому вогні – саме завдяки цьому весь смак приправ, зелені, курки та овочів перейде в рідину. Ще одна помилка – кидати м'ясо в киплячу воду. Кулінари радять класти його лише в холодну.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *